Thursday, April 28, 2011

family

Assalamualaikum

Petang tadi, dah dekat2 maghrib, tetiba abah telefon
As usual, abah akan tanya exam macam mana
haha...
esok start the first paper, so gambarimasu! (I'll do my best)
And as usual jugak
abah akan tanya ada pape masalah
cam besa, no problem...hahaha
sampai nak letak fon pown abah akan tanya ada apa masalah
haha...

while talking to abah
aku terdengar adik2 aku yang bertiga tinggal kat umah
(abang teh, zizi and fahmi)
tengah main kat belakang
tetiba masa terdengar rasa sayu jer
rasa cam nak terbang balik rumah sekarang
lebih kurang 3 minggu lagi dok UTM
tapi siyes rasa cam da tak sabar sangat2 nak balik
rindukan masakan mama
kena marah ngan abah selalu jugak kena...hehehe
gadoh ngan adik2, main badminton ngan dorang
uwaa.....mau balik
tapi,
apakan daya
kena selesaikan dulu apa yang belum selesai
final exam, viva, thesis, etc
InsyaAllah, sampai masanya
sampai jugakla aku kat umah
mau makan banyak sampai da tak larat dah

atashi no kazouku desu (my family). Mostly gambar diambil daripada wedding kazenku last year? er...
gambar abang teh n fahmi, 2 naughty boys....
and lastly my beloved mama and abah. I love you<3
p/s: nak balik rumah sekarang jugak! tapi....x kan nak abandon kerja yang berlambak kat UTM ne....huuuuu
sabarla diri ini~

Thursday, April 21, 2011

CERITA~

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, semalam dah hantar report PSM
setelah dua minggu bertungkus lumus siapkan
Bak kata orang, makan tak kenyang, tidur tak lena
asyik teringatkan PSM
apa2 pun, dah buat yang terbaik
sekarang berserah sahaja la....

so alkisahnya, setelah semalam dah hantar ke AJK PSM untuk penilaian
tetiba rasa nak treat diri sendiri dengan Chocolate Blog and Chocolate Indulgence
so aku ngan Mina nie,
tanpa perancangan pown, balik dari fakulti
terus singgah tempat Taxi tunggu
then naik teksi terus sampai ke JJ....
sesampai kat JJ, apa lagi.....
memusing sana sini
sedang pusing memusing,
aku pown termasuk ke dalam kedai SPEEDY video tue
terbeli Harry Potter nyer VCD....
huuuuuu.....
and last2 tak beli Chocolate Blog coz kedai dia tutup =(

then, baru teringat, dua minggu lepas aku terbeli satu DVD nie
Hidarime Tantei Eye tajuknya
Japanese Drama.....
kat situ dah termelayang dah duit
semalam beli VCD Harry Potter,
termelayang jugak duit~

Harry Potter and Deathly Hallows part 1 dan Hidarime Tantei Eye
Maka....begitulah kisahnya
bab bab DVD ne....memang aku suka beli
especially Japanese drama.....
lam drawer....ada lagi beberapa DVD yang aku pernah beli
InsyaAllah nanti rasa nak share collection nie
akan ku share^^

hehehe.....
jya~

p/s: naseb bek kedai speedy nie, limited jer citer dia...lau tidak....memang kopak lama da......

Wednesday, April 13, 2011

Malu~

Assalamualaikum

Nak amik feeling menulis proceeding, kita mengarut lam blog dulu=D
Tadi lam kul 9++ am, aku balik ke bilik as faculty tetiba blackout.
Sementelah kerja untuk hari ne da siap, tinggal esok sehari lagi nak buat IR *InsyaALLAH*
moga2 dapat disiapkan jugak
THEN.....
aku pown singgah kat Arked Meranti, as usual nak beli lunch and maybe untuk dinner jugak
so hari nie, perasaan nak makan meluap2. Kat fakulti, aku da beli chicken ball 2 lidi + sotong ball satu lidi
Kat meranti pulak, aku gi beli nasi goreng dengan ayam goreng
PASTUE aku gi mintak pulak kat makcik cafe LAKSAM bungkus satu
hahaha...wat lunch aku....cam da lama tak makan laksam.
Bila la last time aku balik Terengganu ea? Kat PD kompem2 da tader LAKSAM segala bagai^^

As the story develops......
Aku pown beli air milo ice feveret kat kedai air yang aku slalu pergi
Ada la abang tue tanya, nak air apa. Aku pown cakap la milo bungkus
Then, ada pulak abang yang lain - let say abang nie no 2- tanya nak air apa.
Aku pown tunjuk la da ada orang yang buat
Then dia tanya air apa, aku cakap milo bungkus
Abang 2 pown cakap milo ais la.
Pastue dia cepat2 ambik plastik yang ada ice, letak milo lam tue.
Time tue aku da heran, kenapa abang 2 buat air lain?
Rupa2nya abang 1 nie buat tea ice....haila.....patutla lama semacam je aku tunggu.
Sedangkan ada 3 brother kat situ....
Abang 2 -orang baru- pown hulurla milo yang aku tunggu2 tue.
Masa aku nak amik air tue, tali yang terikat pada plastik milo ice aku pown terurai
Menyebabkan milo ice aku jatuh terhempap pada lantai
Dan membasahkan seluar aku...
MY GOD!!!! MEMALUKAN
Time tue, aku dapat rasa sumer orang tengok kat aku.....
huuuuuu....
bunyi air jatuh time tue, KUAT SANGAT2
rasa cam nak lari je time tue.....
HAILA....
terbantut aku nak gi kedai lain pastue.....

begitulah cerita aku
sekian~

Friday, April 1, 2011

OSAKA

Assalamualaikum

wanna share with you this awesome video made by Nadira, boss kami sepanjang kat Osaka
gokurosamadeshita/otsukaresamadeshita~which one ea??^^
and thanks for the lovely video=D

video

Sedikit sebanyak video nie menunjukkan apa yang kami buat kat Osaka sepanjang seminggu. apa lagi lau bukan bergambar...hahaha
I hope you all enjoy it=D

p/s: I MISS OSAKA serta orang2nya


p/s/s: maafla kualitinya macam nie. sebenarnya vid nie High Quality, tapi entah kenapa bila upload lam blog jadi low...gomennasai=D

PSM oh...PSM

Assalamualaikum^^

Alhamdulillah, setelah hampir setahun gagal untuk mendapatkan bentuk product yang aku nak a.k.a film a.k.a mcm plastik bentuknya, beberapa hari yang lepas aku dapat taw apa BIG MISTAKE yang telah aku buat sehingga menggagalkan aku mendapatkan bentuk yang diidamkan.
Aku bercakap dengan Bong, my PSM partner sal progress projek kami. Macam2 yang kami bincang, Sodium hydroxide (NaOH) habisla, drop satu variable iaitu autoclaving time la sebab ada masalah teknikal, pressure KBr yang rosak tak dibaiki2 setelah hampir sebulan lebih da berkarat kat bilik IR dan macam2 lagi. Then he said to me yang dia buat starting material dia lam bentuk powder, sama macam aku. Time tue da sentap. POWDER? Dia cakap dia run product dia bawah tap water lame2, akhirnya dapat bentuk film tue. Dat time, aku realized kesalahan besar aku, that is aku tak cuci produk aku betul2.
OMG!!!!dat time, aku rasa nak aje aku buat yang baru, tapi mengenangkan ada kelas BIOTECH pas tue, aku pown postponed dulu la. Abes jer kelas, terus aku masok lab, then aku cuci product aku. And guess what! memang menjadi!!!!
rasa nak hantuk aje kepala kat meja.....apa la yang aku buat selama hampir setahon kat lab....hadoyai...okay, enuf with method sumernya.
Then, petang semalam, aku gi jenguk supervisor aku, nak mintak pendapat sal NaOH yang da habes ne. Sambil2 tue update progress PSM yeah, dat time i was the happiest woman alive....kehkehkeh....
so bila aku da start story Dr pown cakap "at least you learn something"....huuuu...arigatou Dr...im so happy to hear that=D
Then, aku cakap kat Dr kitaorang kena antar abstract pada 20 April nie, Dr pown cakap "penulisan je tue kan, x pe, boleh buat" uwaaaaa....seriously aku nak nangis time tue....yela, aku skang dalam mode gelabah sebab baru nak dapat product, IR tak wat lagi....sempat ke tak aku hantar, tapi dengan support Dr, insyaAllah i'll make it. InsyaAllah.

so harapnya, i can make it by the time. with God's will. InsyaAllah. Pray for me kay=D