Saturday, July 25, 2009

harry potter and the half blood prince

16.41 pm saturday

Assalamualaikum....

Setelah bertungkus lumus aku cari citer ne lam internet, akhirnya petang tadi aku dapat gak tengok secara on9. nak tengok secara live, masa amat mencemburui untuk aku ke CS...huhu....
hurm b4 citer ne release, aku da pun abes baca ketujuh2 buku yang ditulis oleh JK Rowling, n yang pasti aku memang tak sabar nak tengok endingnya....
n aku ad baca sket komen beberapa sahabat sal citer ne...tapi ia tetap tak melemahkan smangat aku tok trus tengok citer ne...mostly dorang kata citer ne tader klimaks atau kurang aksi. lepas da tengok, aku stuju di mana ad satu battle penting kat hogwarts spatutnya berlaku masa death eater atau konco2 voldemort masuk sana, bila dumbledore mati dibunuh oleh snape...tapi sangat menyedihkan kerana tak ada....n ad beberapa watak penting yang diubah...tapi aku malas nak citer, koz ia tak brape nampak kecuali orang yang da baca buku 2, dia akan prasan...
walaupun citer ne agak slow, tapi bagi aku its ok coz aku nak tengok bukan kerana aksinya tapi kerana aku memang peminat harry potter-tapi bukan tahap fanatik ya-
cuma skang aku tringin nak tengok yang betul2 kerana mata aku da blur dek kerana kualiti videonya yang sangat tak memuaskan hati....sangat gelap sampai aku pun tak taw apa yang berlaku sebenarnya....
n pujian kepada hermione a.k.a emma watson atas lakonan nya yang real...
sememangnya aku tak sabar untuk menunngu sekuel seterusnya...
harry potter and the deathly hallow-ia akan merungkaikan segala persoalan tentang snape, voldermort n juga dumbledore....

3 comments:

AiN said...

movie die x sebest yg d sngka la..
tgk trailer mcm gempak giler
tp bile dah tgk biase2 je..
haiz...

sAkuRA said...

ha ah....
tapi tak kesahla...at least dapat imagine jalan citer nya....
neway kita tonggu sekuel yang seterusnya, pasti gempak....
chaiyo' HP

sAkuRA said...

ha ah....
tapi tak kesahla...at least dapat imagine jalan citer nya....
neway kita tonggu sekuel yang seterusnya, pasti gempak....
chaiyo' HP