Sunday, November 13, 2011

i've been tagged^^

Assalamualaikum

Thanks dekat Ziyen sebab tagged aku dalam blog. Jadi sekarang aku curi masa sekejap untuk buat dan ia menyeronokkan. Memandangkan aku malas nak terang panjang lebar so aku proceed ajela^^

sebelum tu meh kita baca rules dia~


[First Step: Rules]
  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their Journal.
  3. Answer the questions tagger set for you in their post and create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. No tag back.!!
  7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU READ THIS!" YOU LEGITIMATE LY (a.k.a really, with all honesty) have tagged 11 people.
[Second Step: 11 Things about me]

1. A-type person...hehehe....

2. Peminat fanatik Jpop, Jdrama and anything related to Japan! termasuk orang Jepun

3. Sekarang tengah buat Masters, tapi masih tercari-cari hala tuju hidup. 

4. Twisted personality....hahaha......maksudnya kejap-kejap boleh jadi cheerful, kejap-kejap boleh jadi serious dalam sekelip mata.

5. Honestly saya seorang pendiam. Tapi kalau dah jumpa "geng" memang susah nak stop bercakap.

6. Pernah pergi Osaka, Japan (antara memori yang paling BEST pernah aku ada), masih lagi berangan nak pergi Jepun lagi. hopefully someday aku dapat jejak sana lagi and at that time aku enjoy sakan la XD

7. Suka baca novel especially english novel, tapi memandangkan keadaan kewangan sekarang yang agak kritikal, hobby ni terpaksa la ditangguhkan seketika.

8. Tak pandai dalam berkata-kata. Sampai kadang-kadang orang tersalah anggap dengan statements kita, so at the end, just let it be. Malas nak explain apa-apa.

9. Im  not a good listener tapi kalau ada orang sudi bercerita aku sudi mendengar. Tapi aku tak boleh tahan dengan orang yang bercakap tak berhenti-henti. Lebih-lebih lagi kalau orang interupt aku bercakap sebelum aku habis cerita. Zettai yurusanai! Pernah jumpa orang macam nie, dua kali aku try to explain something dan dua kali jugak dia potong! hangin!

10. Suka barang-barang warna hitam. Kasut, beg, baju, tudung, anything la

11. Suka tengok orang pakai polaroid bila ambil gambar. Ada sape2 nak sponsor polaroid satu?

[Third Step: Answer the Questions]

1. bilakah anda mau belanja saya makan?please give exact time.(demand tak?haha)
- Bila I nak kahwin, I ajak you all datang. Masa tue kira I belanja makan la kan? ^^ miang semacam

2. apa yang anda akan buat untuk release stress selain makan dan tido?
-Selalunya bila stress, aku memang makan atau tido. Tapi kadang-kadang macam dah tak dek mood sangat nak makan atau tido, kuar window shopping kat Jusco Taman U tak ada tempat lain ke, and end up dengan tershopping sekali =P

3. antara anda dan saya, ada persamaan tak dari segi sikap/personaliti?kalu ada,nyatakan.
-Ada, mestilah ada......Ziyen fanatik korea, saya fanatik Jepun.....hahaha....boleh ambil kira la kan^^

4. tempat yang anda teringin sangat2 nak pegi?bgtau 1 je,ok?
-Dari dulu sampai sekrang, JEPUN!

5.anda rasa hidup anda sekarang bagaimana?ceritakan skit.dlm 2 -3 ayat pon jadilah.
- Dull? Masih tercari-cari hala tuju kehidupan. Am i supposed to do what Im doing now, or should I just follow my seems so far-far-away-dream? Errr........buat-buat tak faham aje la ea! ^^

6. pengalaman/kenangan yang paling anda ingat masa darjah 1?
-Time tu sekolah kat KL dan kena pulak jerebu yang sangat teruk. Yang lain......entahlah.....

7. impian anda yang belum terlaksana?(selain kawen..;p)
- Kawen? of course la bukan sekarang....hahaha.....hurm......jadi translator/ subber (Japanese to English)

8. kalau anda boleh kembali ke masa lalu, perkara apa yang anda mahu ubah?
-There is something, sampai sekarang aku regret, dalam hati cakap this is the only chance yang aku ada, tapi akal cakap biarlah, then finally chance tu dah tak ada. Aku tahu ia something yang aku dah tak boleh ubah, jadi aku dah tak mahu terlalu fikirkannya.

9. hobi terbaru anda?
-Kumpul DVD JDrama. Kat Jusco Taman U ada Speedy Video, aku selalu singgah kat situ, dan tiap kali singgah mesti akan beli satu atau dua atau tiga DVD Jepun tak kiralah aku dah tengok citer tue atau belum^^ 

10. kawen nnti nak buat tema kaler apa?
-Entahla.....tak pernah terfikir pulak. Rasanya semua kaler cantik...depends la kowt, kalau dua-dua belah pihak setuju, aku pown setuju je lah ;P

11. SUKA @ TAK SUKA buat mende tag-tag ni?jujur,ok?
-Ok je, as long as soalan dia simple atau tak pelik-pelik^^

[Fourth Step: My Questions are......]

1. Apa yang korang rasa korang nak ubah dalam diri korang?
2. Pernah ada crush tak sebelum nie? Hehehe.....Pastue ada perkembangan tak terhadap someone yang korang suka/minat? Jujur ea.......
3. Apa blood type korang?
4. Minat cerita melayu tak? boleh bagi contoh? kenapa korang minat tengok citer melayu? Soalan nie tiada tujuan memburuk-burukkan mana-mana industri taw. Ini hanya lah untuk observation semata-mata
5. Antara musim bunga, musim luruh, musim panas, musim sejuk, mana yang paling korang suka? Kenapa?
6. Apa pendapat korang pasal personaliti berdasarkan tarikh lahir, jenis darah, dan sebagainya?
7. Macam mana korang handle orang yang bercakap tak henti-henti sampai korang rasa terganggu nak buat kerja?
8. Apa favorite quote/ line korang? 
9. Korang seorang yang senang menangis? YES or NO!
10. Novel/movie/drama apa yang korang rasa meninggalkan impak paling dalam dalam hati korang?
11. Siapa diri korang 9 tahun (2020) dari sekarang?

*nak fikir soalan pun susah jugak. harap maaf la ye kalau soalan macam hampeh^^

[Last Step: Tag 11 other Person]

Follower aku tak ramai, dan ada jugak kawan-kawan yang dah ditagged Ziyen, so aku tagged mana-mana yang belum aje la ea^^

Chiq
Kak Yah @ Jiha
Angoh Eezzah
Kak Eeffah
Nadira @ Nad
Fara
Ain Zubaidah

kalau ada yang tertinggal, harap maaf ye

p/s: kalau ada masa dan kelapangan sila lah buat ye^^ i'll be waiting~

4 comments:

zIyEn said...

cool answers..great questions!hehe
tenkiu sebab jawab!

HikarI said...

hehe...thanks sebab sudi singgah^^

lagipun ia menyeronokkan XDD

nadiRASUL@iman said...

ohrite men tag tag haaa... thanks! i'll try :D

Nurul Eezzah Awang said...

nak buat la nih..t jangan lupa jenguk2~