Friday, October 1, 2010

FRIDAY=D

2039 1/10/10 Friday

Assalamualaikum...

Hari ni masuk bulan baru, bermakna duit baru masuk...hihihi
baru lepas kuar ke JJ Taman U~5 mins perjalanan
rasanya cam da berkewajipan kuar ke JJ hari Jumaat
entah kenapa....bila kuar, rasa bebanan assignments kurang(bukannya buat assignment kat JJ pown)
tapi yg pasti, memg tiap2 minggu kuar...ke JJ.....biar x membeli pown, asalkan kuar dari UTM

okay, post hari nie akan jadi panjang sedikit, sebab malas nak buat banyak entry...so aku conclude lam satu entry sahaja....
hari ne, kelas straight, sampai pukul 12 tgh hari, pastue ada discussion untuk environment nyer assignment, then g lab, filter product.....yg x tahan, masa kelas computer, pukul 9-11, lec comp tue bagi banyak giler assignment....memng geram la jugak sebab nak kena anta draft project, then nak kena submit 2 assignment environment yg juga baru diberi dlm minggu lepas-kalau x clap....tup2, hari ne dapat 2 assignment computer...OH MY....i will lose my seishun(youth)...huhuhu...dan seingat aku, subject surface sepatutnya ada test satu lagi(baru buat satu lagi)...ntah bila nak buat aku tataw....nampaknya hujung minggu pulun assignment....walaupun aku tahu, kurang dari 1% hujung minggu aku guna untuk wat assignment...u noe what i mean^^
and then hari ahad nie pulak, kena pergi sungai, untuk mandi manda...tak2....gurau...mandi manda apa, air keruh semacam....kitaorang kena collect sample air, buat analysis....bayangkan....sebab tue aku suka sangat hari Jumaat, permulaan cutiXDDD
weekend DAISUKIXDDD
and mengejutkan, hari ne aku berjaya mengemas bilik setelah seminggu dibiarkan tidak terurus....bukan tak terurus mana...comey jer bilik aku, cuma baju tak berbasuh dan baju yang da basuh tak berlipat....aku pown tataw spirit apa yg menyebabkan aku rajin semacam....besanya bila aku nak marah kat orang, aku akan kemas bilik....maybe sebab tension dengan assignment n kelas buat aku jadi rajin mengemas...im so proud of myself...hihihi...bila rajin la.....bila malas, tuhan je tahu.....

ah...tidak lupa jugak, esok majlis sambut menantu kat umah nenek aku di padang luas...perkahwinan buck ngan lady D(err....i dunno what should i call her....ok ker panggil Lady D???....whatever)....yeah...aku boley bayang mcm mana hecticnya esok tanpa kehadiran tukang cuci pinggan paling berdedikasi...thats me....wahahaha....
(actually aku prefer cuci pinggan dari jumpa orang~sorry...tapi aku segan...hahaha...poyo jer...taderla, aku cuma tak reti dan mals nak meretikan diri)....tapi aku suka sebenarnya bila balik kampung...biola tukang cuci pinggan pown....sepupu2 n sedara mara ada....n aku suka sangat suasana bila adik beradik belah abah balik...meriah...contoh cam raya....i always love the scene.....especially time dapat duit raya....wat tak malu g mintak.....hahaha...pastue wat muka segan silu....ceit....n aku harap kehadiran Lady D dalam keluarga besar aku, menambahkan lagi kemeriahan suasana di rumah tok kami(plus duit raya jadi makin banyak)....dan aku harap keluarga kami akan sentiasa bersatu...tamau ada pecah belah....becoz dats what family is....

and satu lagi, lupa nak citer, masa tunggu teksi nak balik UTM, ada 3 orang students Korea, berjaln ke arah kitaorang....sebab dorang nak tunggu teksi jugak...sore dorang, kuat giler...dahla bercakap belakang aku...haih...tapi nie first time aku percaya bahawasanya ada orang korea kat UTM...tapi kenapa tader orang Jepun?????di manakah mereka menyorok????

rasanya da panjang lebar bebelan aku....ill stop here

~jya ne

p/s: slamat berkenduri buat mereka2 di HQ^^

2 comments:

EEFFAH said...

lady D is da best panggilan i ever heard!
hahahah~~

rindunya nak duk sembang2 + cuci pinggan kat dapur umah mOk
memg kesian sbb xde 'kite2' utk tolong2 di sana
(poyo..mcm tlg la sgt!)
;)

sAkuRA said...

uish....mcm x mantap jer panggil lady D....

ye ah...windu nak sembang ramai2....bukan cuci pinggan ngat pown, bercakap jer...hahaha
stahun skali kowtXDDD